(VIDEO) Acesta e un Ferrari aflat în proprietatea unui singur om timp peste 70 de ani

21 Octombrie 2023, 12:18
Redacţia PiataAuto.md
Cât timp e firesc să ţii o maşină în proprietate? Cândva, poate şi 10-12 ani era o normalitate. Acum şi 5 ani poate fi normalitate sau chiar mai puţin. Dar, atunci când o maşină e făcută cu multă pasiune pentru inginerie şi întâlneşte un proprietar care o adoră, ea poate sta în proprietatea lui decenii la rând. Acum câteva luni, de exemplu, scriam despre istoria unui proprietar de Rolls-Royce, care şi-a ţinut maşina în proprietate timp de 77 ani, stabilind un record mondial pentru Rolls-Royce. Astăzi, însă, descoperim într-un video recent un Ferrari 212 Inter Ghia, fabricat tocmai în 1951, care a stat în proprietatea unui singur om timp de peste 70 de ani, iar acum fiul său l-a moştenit!
Şi mai intrigant e că acest Ferrari e un model extrem de rar, doar 82 de exemplare fiind construite între anii 1951 şi 1952! Maşina din imagini, produsă în 1951 a fost cumpărată în acelaşi ani de Rodolfo Junco de la Vega Jr, iar fiul lui spune că ţine minte maşina din copilăria sa, iar tatăl său a învăţat cum să-i facă mentenanţa şi reparaţiile corecte chiar de la mecanicii Ferrari care cu construit-o, având şi ocazia de a-l întâlni direct pe Enzo Ferrari pe atunci.
Fiul, pe nume Thaddeus Foster, spune că motorul maşinii n-a fost dezasamblat niciodată, fiind până în prezent în condiţia sa originală, de acum 72 de ani. Motorul e un renumit Colombo V12, cu 3 carburatoare. Deşi are 12 cilindri, motorul are doar 2,6 litri în total, pentru că sunt doar 212 cm cubi per cilindru! Ia această maşină a fost produsă, practic, când compania Ferrari nu avea nici măcar 5 ani împliniţi!
Şi pe atunci, în 1951, maşina asta scotea deja 220 CP! Iar asemenea motoare au ajutat Ferrari să-şi capete rapid reputaţia din anii 50, pe care compania o avea deja câţiva ani mai târziu. Deci să privim maşina asta acum e ca şi cum am privi la unul din primele produse geniale Ferrari, care au făcut succesul din următorii 70 de ani posibil!
Maşina are încă interiorul original şi e cu volan pe dreapta, întrucât în 1951 încă existau multe ţări din Europa care mai circulau pe partea stângă a drumului. Jay Leno vorbeşte în video despre ultima ţară care a schimbat benzile de circulaţie, făcând-o cu solemnitate, şi el menţionează Elveţia, dar de fapt, ţara corectă e Suedia, iar istoria acelei mari schimbări făcută în 1967, e menţionată într-un articol pe noi îl publicasem acum un an.
Cutia de viteze a acestui Ferrari e cu 5 trepte, iar suspensia e destul de simplă în construcţie, dar suficient de rigidă încât să încearcă a ţine maşina în frâu.
Şi, desigur, cel mai fascinant e că maşina asta a fost păstrată într-o condiţie atât de autentică, cu mici urme de uzură, dar totuşi a beneficiat de atenţie şi mentenanţă permanentă, nefiind doar lăsată uitării undeva într-un garaj.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
8,916
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!