Mai multe exemplare clasice VW Santana au fost descoperite într-un depozit din China, toate fiind noi

30 Noiembrie 2023, 10:51
Redacţia PiataAuto.md
Puţini îşi mai amintesc azi de un model precum VW Santana, dar cândva aceste maşini mai puteau fi văzute pe drumurile din Europa. E bine, acum mai multe exemplare clasice de VW Santana, toate conservate în stare de maşini noi, au fost descoperite într-un depozit din China.
VW Santana era un model înrudit tehnic cu Passat şi oarecum concura în aceeaşi nişă, cam cum se întâmplase şi cu Arteon în ultimii ani. Tocmai de asta, în Europa modelul a fost oprit din producţie la mijlocul anilor 80, lăsându-l pe Passat să capitalizeze în acest segment.
În China, însă, VW Santana e un mod de un simbolism excepţional, pentru că de el sunt legate începuturile industriei auto, aşa cum e ea azi, în China. VW a fost primul producător german care a fost lăsat să inaugureze o fabrică în China, în parteneriat local, iar VW Santana a fost modelul de bază fabricat acolo. Mai mult ca atât, el a fost fabricat în China decenii la rând, până în anul 2013! Deci, a reuşit să se înrădăcineze în conştiinţa chinezilor ca un model care a stat la baza industriei lor auto.
Acum reprezentanţii unui atelier auto din China au descoperit 5 exemplare noi de Santana, parcate într-un depozit abandonat. Toate au condiţie impecabilă, cu doar câteva zeci de kilometri parcurşi, şi cu urme de lubrifiant de uzină pe ele.
Maşinile sunt echipate cu motorul de 1,8 litri şi au fost fabricate în 2012, deci printre ultimele care s-au mai produs în China.
Acum cei care le-au descoperit vor să clarifice care e statutul lor juridic, întrucât par abandonate, iar dacă nimeni nu va pretinde vreun drept de proprietate asupra lor, s-ar putea să ajungă în colecţia unor pasionaţi din China. Cert e că maşinile n-au fost niciodată înmatriculate, şi întrucât stau de circa 11 ani în acel depozit abandonat, e foarte probabil că acei care le-au pus acolo nu vor mai pretinde la ele.
1
7,681
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!