(VIDEO) Două maşini legendare, Bugatti EB110 şi Ferrari F40, se întrec între ele în zilele noastre

18 Noiembrie 2023, 16:11
Redacţia PiataAuto.md
Ferrari F40 şi Bugatti EB110 sunt ambele adevărate legende, modele care şi-au câştigat un loc în culoarul de onoare al lumii auto. La timpul lor, erau maşini care fascinau nu doar prin design, ci şi prin putere şi performanţă. Iar această performanţă n-o fi echivalentă cu cea a modelelor din timpurile noastre, însă tot trebuie să fi rămas impresionantă. Ei bine, cele două legende şi-au măsurat de curând forţele.
Bugatti EB100 are un motor V12 de 3,5 litri, cu 4 turbine, care scotea 560 CP şi 710 Nm pe atunci. Îşi transmite puterea tuturor celor 4 roţi, deci deja se simte o prefaţă la ce a urmat mai târziu cu Bugatti Veyron.
Ferrari F40 are un motor V8 twin turbo de 2,9 litri, care producea 580 CP şi 480 Nm, pe care-i trimite doar punţii spate, într-un mod clasic pentru Ferrari. Deci, aparent Ferrari e mai puţin puternic, dar totodată e şi mai uşor.
Iar cursa a arătat cât de importantă e această diferenţă în greutate. Bugatti părea că învingă până în ultima clipă, până când tracţiunea integrală n-a mai făcut diferenţa, ci a intrat în rol greutatea redusă. Şi Ferrari a învins!
În video apare şi un Dodge Viper cu motor V10 de 8,0 litri, care se întrece cu învingătorului primei etape, Ferrari. Cu start de pe loc, Dodge a învins, însă cu start din mişcare Ferrari şi-a lua din nou revanşa.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,601
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!