VW integrează ChatGPT în sistemele multimedia ale modelelor sale, cu comenzi şi comunicare vocală

9 Ianuarie 2024, 14:47
Redacţia PiataAuto.md
VW a identificat un lucru la care poate fi primul în lume acum, anunţând că e primul producător care integrează ChatGPT pe modelele sale, într-o perioadă în care au apărut deja alte modele de inteligenţă artificială care par mai performante. VW promite, însă, că ChatGPT va deveni şi mai inteligent în viitor, iar proprietarii ar trebui să rămână impresionaţi de abilităţile acestuia.
ChatGPT va fi integrat în modelele celor de la VW pe baza sistemului Cerence Chat Pro — o tehnologie gândită ca o punte între ChatGPT şi comenzile uzuale ale automobilelor, asigurându-se astfel că toate comenzile vociferate ajung în forma corectă în ChatGPT, iar rezultatul e citit în sistemul audio al maşinii.
Astfel, şoferii de VW vor putea să adreseze întrebări sistemului, obţinând răspunsuri tipice lui ChatGPT, inteligenţa artificială putând explorând şi căuta informaţii pentru ei. Toate funcţiile vor fi integrate în acelaşi asistent vocal al VW care există deja pe multe modele, prin urmare, unii şoferi nici nu vor simţi când o comandă de climatizare e executată intern de maşină şi când o întrebare de cultură generală sau un sfat e oferit de maşină pe baza ChatGPT.
Noua funcţie va fi disponibilă doar pe sistemele multimedia de ultimă generaţie ale VW, instalate pe ID.7, pe versiunile actualizate ale ID.3, ID.4 şi ID.5, noul Tiguan, noul Passat şi noul Golf. Funcţia va fi integrată prin actualizări de la distanţă, iar această posibilitate o au doar ultimele sisteme multimedia la VW.
ChatGPT va ajunge pe modele menţionate mai sus de VW în al doilea trimestru al anului 2024.
0
999
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!