Vietnamezii de la VinFast au creat un pick-up electric care să concureze cu Tesla Cybertruck, Rivian şi Hummer

10 Ianuarie 2024, 16:27
Redacţia PiataAuto.md
Vietnamezii de la VInFast nu se lasă descurajaţi de primirea critică pe care au avut-o pe piaţa nord-americană cu primul lor model electric de serie şi au adus la CES 2024 prototipul unui pick-up electric nou, creat să concureze cu Tesla Cybertruck, Rivian R1T şi Hummer EV.
Noul pick-up electric are numele de VF Wild şi pare să combine mici elemente de design de pe Rivian la partea frontală, şi de pe Cybertruck la partea posterioară şi laterală, unde s-a încercat imprimarea unor forme angulare.
Vietnamezii anunţă că maşina lor măsoară 5,32 metri lungime şi are o benă imensă, de aproape 2 metri lungime, fără 3 mm, ceea ce vrea să sugereze o abordare mai practică.
VinFast n-a fost primit doar în SUA cu mult scepticism, unde SUV-ul său electric a primit zeci de review-uri care-l catalogau drept o maşină extrem de proastă în ţinuta de drum şi-n miile de atenţionări şi erori. În Vietnam, un vlogger a deconspirat, după cum spunea el, că VinFast nici măcar nu-şi proiectează de unul singur aproape nimic din designul şi ingineria maşinilor sale electrice, totul fiind cumpărat de la companii chineze sau din alte ţări asiatice. Acel vlogger a fost reţinut de câteva ori de poliţia din Vietnam pentru sesiuni lungi de anchete şi întrebări, fapt care pune o pată şi mai mare pe reputaţia VinFast. Şi e curios că acum VinFast anunţă din start că designul pick-up-ului electric e realizat de o companie din Australia, Gomitiv, de la care vietnamezii l-au cumpărat. O echipă de designeri ar fi cumulat 8.000 ore de muncă la crearea acestui pick-up.
Noul pick-up electric debutează însă fără vreo informaţie despre sistemele de propulsie, puteri, motorizări sau parametri ai bateriei. Şi asta pentru că e cât se poate de clar că VinFast are deocamdată doar designul cumpărat de la australieni, iar restul urmează a fi ajustat şi pus acolo într-o formă similară cu modelul actual electric, probabil, sau cumpărat de la vreo altă companie într-o formă ce necesită mai puţine adaptări.
Un fapt e absolut clar, însă, şi anume că VinFast nu a oferit nicio dată de orientare când am putea vedea acest pick-up lansat pe piaţă ca model de serie.
Iar dacă ajunge în serie, cel mai probabil se va renunţa la uşile spate cu deschidere inversă şi la interiorul atât de hi-tech pe cât îl vedem acum.
0
7,319
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!