(VIDEO) Cât de ruginită poate fi o Alfa Romeo Brera din 2007, exploatată în clima Marii Britanii

8 Februarie 2024, 19:47
Redacţia PiataAuto.md
Clima umedă a Marii Britanii cu aer salin lângă multiplele zone de ţărm, poate fi nemiloasă cu maşinile, mai ales dacă nici acestea nu sunt tratate foarte bine să reziste coroziunii. Modelele Alfa Romeo, s-au făcut periodic remarcate cu probleme la rugină, dar se pare că după anii 2000 calitatea multor modele a scăzut şi mai mult, astfel încât o Alfa Romeo Brera, din 2007, poate arăta azi impresionant de afectată de rugina profundă.
Prima mare piesă care e afectată cronic la toate exemplarele Alfa din această perioadă e subcadrul din faţă. Se pare că e o problemă de construcţie acolo, cu apa care pătrunde în interiorul construcţiei şi nu are pe unde să se scurgă, adunându-se astfel în interior şi accelerând coroziunea.
Protagoniştii unui canal de YouTube au constatat pe propria piele cât de profund poate fi afectată o asemenea Alfa de rugină. Subcadrul putea fi pulverizat cu şurubelniţa, la simple atingeri metalul transformându-se în praf.
Dar apoi, din cauza ruginii şi a oboselii metalului, s-a rupt cu totul o fusetă la una din roţile faţă. Aceasta a crăpat pur şi simplu şi trebuia înlocuită. Doar că între timp, un pic de lucrări în plus în partea dreaptă au dus la crăparea şi acelei fusete. Deci, două fusete crăpate pe aceeaşi maşină, spun mult despre cât de profund ruginită e.
Şi, de fapt, rugina a pătruns cam peste tot, în podea, praguri, şi elemente de suspensie. Protagoniştii din video încearcă să trateze dedesubturile maşinii cu un soi de unguent protector, dar de fapt acest unguent ajunge a fi aplicat pe metal necurăţat de rugină.
Cu toate surprizele, maşina aşa şi n-a mai ajuns să treacă inspecţia tehnică periodică. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,738
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!