(VIDEO) Cei de la Top Gear explorează de ce japonezii devin tot mai pasionaţi de modele Volvo clasice

23 Februarie 2024, 16:33
Redacţia PiataAuto.md
Despre japonezi se ştie că au o cultură auto puternică pentru maşinile produse în Japonia, celebrând şi respectând în continuare modelele fabricare acum 20-40 de ani în ţara lor, adeseori fără a ezita să adauge propriile nuanţe în modificări. Se mai ştie că aceştia apreciază modelele europene clasice, în special cele germane, pe care le cumpărau uneori şi cu volan pe stânga şi le exploatau foarte restrictiv, păstrându-le aproape noi decenii la rând. Dar aprecierea pentru modelele Volvo clasice începe abia acum să facă poarte din cultura auto niponă.
Cei de la Top Gear au făcut de curând o incursiune în această cultură auto a Japoniei, discutând direct cu pasionaţii de Volvo pentru a afla ce determină creşterea acestui fenomen al îndrăgirii modelelor clasice suedeze.
Imaginea de maşini indestructibile, simple în esenţă, dar făcute cu multă grijă, e cea care îi atrage tot mai mult pe pasionaţii din Japonia, din câte spun chiar aceştia.
Se pliază cumva şi pe aprecierea fiabilităţii maşinilor japoneze, spun aceştia. Doar că să deţii un Volvo e mult mai rar şi mai special în Japonia.
Unul din proprietari spune că a fost printre primii, când nimeni din generaţia lui nu se gândea să deţină un Volvo clasic. Acum deja ideea e văzută ca una admirabilă de foarte mulţi pasionaţi.
Maşinile sunt încă accesibile în achiziţie în Japonia, mult mai ieftine în preţ decât un Mercedes clasic de aceeaşi vârstă de exemplu. Iar asta încurajează şi mai mult această tendinţă.
Formele rectangulare sunt pline de efect, spun aproape toţi. Într-o lume a formelor şterse, fluide, o maşină precum Volvo a o apariţie tare oriunde ai veni cu ea. Spune imediat tuturor că ai un caracter interesant şi gusturi excentrice.
Iar pe lângă asta, faptul că sunt indestructibile şi sigure, le face uşor de exploatat şi-n viaţa de fiecare zi, iar asta dă mai multă savoare experienţei de a deţine asemenea modele Volvo. Prin urmare, tendinţa pare a fi abia la început şi ar putea deveni unul din curentele foarte populare în Japonia
Vezi mai jos întregul reportaj al celor de la Top Gear cu proprietarii de Volvo clasice în Japonia.
0
12,310
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!