(VIDEO) Tesla Cybertruck Cyberbeast a învins simbolul performanţei americane, Corvette Z06, într-un test al canadienilor

26 Februarie 2024, 14:23
Redacţia PiataAuto.md
Despre actualul Chevrolet Corvette se spune pe bună dreptate că e cel mai bun dintre toate generaţiile de până acum, pentru că are cea mai profundă abordare inginerească, cu motor poziţionat median, cu greutate redusă şi cu o performanţă care e devenit emblematică pentru maşinile cu combustie americane. Doar că acum acest model simbol al Americii a fost învins fără milă de Tesla Cybetruck Cyberbast!
Ce vremuri trăim, totuşi! Vremuri în care un pick-up de 3,1 tone masă proprie, cu o siluetă desenată parcă de un pici în primele sale explorări ale creioanelor, care n-are nimic în comun cu aerodinamica, poate învinge un ditamai supercar-ul desăvârşit, unde fiecare gram de greutate în plus a fost ras, unde fiecare bătaie a cilindrilor a fost calculată să scoată maximul de performanţă!
E oarecum paradoxal rezultatul, pentru că Tesla Cybertruck Cyberbeast cântăreşte exact dublu faţă de Corvette Z06 — 3.104 kg faţă de 1588 kg — dar nu are putere dublă. Tesla scoate 845 CP în unităţi americane, iar Corvette — 670 CP. Deci, teoretic, Corvette Z06 trebuia să fie în avantaj, mai ales că motorul său e un imens V8 de 5,5 litri, care poate face uz uşor de cilindreea mare, fără turbolag, şi poate atinge turaţii mari.
Însă atunci când concurentul de alături are 3 electromotoare, care transpun în unison puterea pe asfalt, dirijate electronic pentru aderenţă maximă, marele avantaj e anume acolo, în aderenţa de la start. Corvette porneşte zvăpăiat, mai topind un pic anvelopele, mai jonglând cu puntea spate. Şi în cele din urmă, acea secundă de joacă la start îi pecetluieşte ratarea victoriei.
Erau timpuri când, dacă voiai să ai cea mai rapidă maşină, mergeai spre un sportcar suprem. Astăzi însă, multe din aceste modele legendare sunt devansate de nişte modele electrice de forme bizare, care nici măcar nu pun un accent mare pe sportivitate. Aşa că supercar-urile astea performante devin tot mai mult o alegere de stil, de sunet al motorului, de plăcere a condusului, de nostalgie pentru nişte senzaţii, dar nu mai pot pretinde că sunt mai rapide nici măcar decât un pick-up bizar apocaliptic.
Întrecerea de mai jos, organizată de canadieni, ne arată şi cât de fascinantă e ingineria lui Tesla Cybertruck, dacă are asemenea performanţe în ciuda formelor sale, dar aceeaşi întrecere ne arată totodată şi cum se schimbă lumea în jurul nostru, în timp real, cu fiecare asemenea nou model care scutură convenţionalul de până la el!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,309
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!