Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: acesta e noul Cadillac Escalade!

8 Octombrie 2013 - 08:23
Ilie Toma
Premieră: acesta e noul Cadillac Escalade!
Ieri a fost 7 octombrie în ţara noastră, ziua multaşteptată a dezvăluirii noului Cadillac Escalade, dar ştiţi voi că diferenţa de fus orar i-a făcut pe ameriani să dezvăluie noul Escalade abia în această noapte. Iată-l, doamnelor şi domnilor, pe cel mai opulent SUV de peste ocean, care vine acum într-o nouă generaţie!

Noul model american pare să fi primit detalii frumoase, inspirate de pe noul Cadillac CTS şi noile concepe ale mărcii, dar în esenţă tot o cărămidă rectangulară a rămas. Mai mult ca atât, noul SUV american poate veni în două versiuni de ampatament, standard şi alungit. Şi dacă la germani ampatamentul alungit pentru o maşină înseamnă un plus de vreo 10-15 cm, atunci la americani această noţiune înseamnă un plus de tocmai 35.5 cm la ampatament şi 50.8 cm la lungimea totală! Versiunea cu ampatament mărit a lui Escalade se va numi

Escalade ESV. Astfel, dacă un Esca- lade „standard” va măsura „doar” 5.18 metri lungime, un Escalade ESV va avea o lungime de aproape 5.70 metri!

Noul model va fi disponibil atât în versiuni cu tracţiune pe două roţi, cât şi cu tracţiune integrală. Sub capotă există o singură opţiune – acolo se poate regăsi doar motorul V8 de 6.2 litri al predecesorului său, perfecţionat pentru a livra valori mai mari ale cuplului şi puterii, la un consum mai mic. Motorul V8 beneficiază acum acum de sistem de gestiune variabilă a valvelor şi de posibilitatea decuplării a 4 dintre cilindri la viteze constante de croazieră, precum şi de injecţie directă. Puterea maximă a motorului ajunge la 420 CP, livraţi la 5,600 rpm, iar cuplul maxim constituie 623 Nm, disponibili la 4,100 rpm. Propulsorul poate fi cuplat doar la o transmisie automată cu 6 trepte. Cea mai uşoară versiune a lui Escalade – cea cu ampatament standard şi tracţiune pe o singură punte – cântăreşte 2.54 tone, în timp ce versiunea cu ampatament alungit şi tracţiune integrală are o greutate de 2.76 tone.

La interior noul Escalade se laudă cu o calitate excepţională a asamblării, demnă de calificativul premium. Pielea şi lemnul sunt materialele care domină aici, iar sistemul multimedia va recunoaşte acum gesturile obişnuite pentru smartphone-urile moderne.

Producţia noii generaţii Cadillac Escalade va începe abia în primăvara anului viitor la uzina din Arlington, statul Texas.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (18 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter