Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

GENEVA 2014: Koenigsegg One:1 – un megawatt de energie şi 450 km/h!

10 Martie 2014 - 08:53
Ilie Toma
GENEVA 2014: Koenigsegg One:1 – un megawatt de energie şi 450 km/h!
Una din cele mai fascinante premiere ale Salonului Auto de la Geneva e, fără îndoială, Koenigsegg One:1. În ciuda asemănării cu modelul Agera R, noul model a avut parte de o inginerie nouă, cu fiecare piesă regândită, ranforsată şi uşurată. Până şi structura monococ a fost construită dintr-o fibră nouă de carbon, mai uşoară cu 40% decât precedenta. Iar fibra de carbon persistă aici obsesiv, până şi parasolarele fiind realizate din acest material!

Care e motivul acestei obsesii, deci? Ei bine, suedezii au vrut să aducă greutatea maşinii la o valoare numerică a kilogramelor, egală cu cea a cailor-putere dezvoltaţi de motor.

Adică un cal-putere să primească o sarcină de doar 1 kg. Şi uite că le-a reuşit – Koenigsegg One:1 cântăreşte 1,360 kg şi are o putere identică de 1,360 CP! Şi vorbim aici de greutatea reală a maşinii, cu jumătate de rezervor, toate lichidele necesare şi chiar greutatea celui de la volan!

Puterea imensă e generată de un motor V8 turboaspirat, de 5.0 litri. Cei 1,360 CP, apropo, sunt echivalenţi cu 1 megawatt de putere! Iar o asemenea forţă poate împinge hipercar-ul până la o viteză maximă de 450 km/h. Timpii de acceleraţie de la 0 la 100 km/h şi mai mult nu au fost deocamdată omologaţi, dar creatorii noului hipercar sunt convinşi că acesta va bate recordurile la toate capitolele, întrucât, după măsurătorile lor, sprintul de la 0 la 400 km/h ia doar 20 de secunde!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (5 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter