Premieră: noul Land Rover Discovery Sport
3 Septembrie 2014, 10:09
Adio Freelander! Noul Discovery Sport, succesorul lui ierarhic, este aici, însă vine cu un plus imens de rafinament, versatilitate şi capacităţi!

Noul Discovery Sport este primul membru al noii familii Discovery, construit pe baza noii platforme tehnice a mărcii britanice, cu utilizarea construcţiei monococ şi utilizarea pe largă a aluminiului. Totuşi, noul Discovery Sport face uz şi de oţel de
durabilitate sporită pentru a spori caracteristicile de offroad ale noului model.

Suspensia lui Discovery Sport a fost elaborată cu gândul la viitoarele provocări offroad demne de un Land
Rover, având o cursă lungă şi oferind un confort sporit în toate situaţiile. Pe puntea spate britanicii au montat o suspensie de tip multilink, care ar trebui să asigure modelului şi o manevrabilitate de excepţie. De altfel, noua suspensie spate, dar şi
renunţarea la construcţia pe cadru dur, a lăsat mai mult loc disponibil în habitaclu, iar astfel noul Discovery Sport poate adăposti până la 7 persoane la bord. Ultimul rând de scaune, totuşi, e unul auxiliar, fapt sugerat şi de formula de 5+2 locuri indicată de producător.
Noul Land Rover Discovery Sport debutează cu o gamă de motoare diesel şi pe benzină în 4 cilindri. La capitolul petrol britanicii oferă noul motor turboaspirat cu injecţie directă, de 2.0 litri şi 240 CP. Pentru amatorii de diesel vor exista două ipostaze ale propulsorului de 2.2 litri, cu 150 CP la
activ şi, respectiv, 190 CP, ambele livrând un cuplu maxim de 420 Nm. O surpriză frumoasă vine şi la capitolul transmisiilor, noul Discovery beneficiind de o cutie manuală de 6 trepte, dar şi de una automată cu tocmai 9 trepte, de provenienţă ZF!
PiataAuto.mdIlie Toma
1
2,774
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (4)
Robert
Bucureşti, România
la 3 Septembrie 2014 - 10:29
Mey, asta chiar mi-a incantat placut orgoliul. A trecut testul......urmatorul va rog....... Sa nu fie Bhemve sau Merjegdes( doar atat cer) :)))
2
0
Volkswagen
Bălţi, Moldova
la 3 Septembrie 2014 - 17:29
Parcă-i jucărie,mai ales în spate.Nu prea îmi place.
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 3 Septembrie 2014 - 18:00
Las' ca o sa-ti placa ''jucaria de GLA'' pare atat de ''original'' :)))
4
0
Cyber
Briceni, Moldova
la 3 Septembrie 2014 - 21:00
Imi place mult cum arata, din fata miroase ceva a Range Rover. Plus la aceasta, chiar de isi pastreaza formele... totusi se observa un design modern.

Bravo!
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!