GENEVA 2015 LIVE: Honda Civic Type R debutează cu un record pe Nurburgring!
4 Martie 2015, 08:58
Aşteptarea a luat sfârşit! Iat-o, noua Honda Civic Type R, pe care fanii mărcii o aşteptau de ani buni! Aspectul hot-hatch-ului renăscut este foarte agresiv, dar nu la fel de agresiv, precum cel al conceptelor.
Totuşi, Civic Type R inspiră încredere datorită kitului aerodinamic, care practic îl „suge” spre asfalt la viteze mari! Jantele sunt de 19 inch, iar în spatele acestora se regăsesc etrierele Brembo, în timp ce discurile de frână faţă au un diametru de 350 mm.
Tradiţional, Civic Type R vine cu tracţiune faţă, dar propulsorul care se ascunde sub capotă, este departe de tradiţiile legendarelor Type R. Pentru prima dată în istorie Civic Type R vine cu un propulsor turboaspirat 2.0 VTEC TURBO!
Acesta are injecţie directă şi un turbocompresor, ceea ce îi permite să stoarcă 310 CP la 6.500 rpm şi 400 Nm la 2.500 rpm! Linia roşie începe la 7.000 rpm. Toată puterea este transmisă roţilor faţă prin intermediul unei cutii de viteze manuale în 6 trepte.
Chiar dacă acceleraţia de la 0 la 100 km/h nu este în ton cu hatchback-urile germane cu tracţiune integrală şi putere similară, fiind de 5.7 secunde, cu viteza maximă de 270 km/h, noul Civic Type R le joacă festa! Şi aceasta ne demonstrează şi recordul stabilit pe Nurburgring Nordschleife pentru maşinile cu tracţiune faţă, unde noul Civic Type R a arătat un timp de 7:50:63 minute, astfel doborând precedentul record cu aproape 4 secunde! Dar să nu uităm, că Renault Megane R.S. 275 Trophy-R care deţinea recordul precedent, era practic maşină de circuit, fără nici un fel de comodităţi!
Noul Civic Type R este o maşină
de stradă, confortabilă, care se transformă într-un adevărat monstru, atunci când este apăsat butonul „+R”!
La interior mai avem volan sport, scaune sport, levier clasic cu o bilă din aluminiu şi sistemul multimedia Honda Connect. Mai mult decât atât, Civic Type R dispune şi de o multitudine de sisteme electronice de siguranţă activă, precum sistemul de frânare automată atunci când este depistat riscul unui accident City-Brake Active.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md, LIVE din Geneva
0
2,663
GALERIE FOTO (21 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!