Premieră: Noua Skoda Kodiaq!
1 Septembrie 2016, 22:20
Astăzi, 1 septembrie, la Berlin a fost dezvăluit, probabil, cel mai important model din istoria producătorului ceh – noul SUV, Skoda Kodiaq! De ce este cel mai important model, vă veți întreba? Cei de la Skoda au un succes incredibil într-o lume cucerită de tot mai multe segmente de SUV-uri.
Cu excepția lui Yeti, care are o vârstă respectabilă, de 7 ani, producătorul ceh nu a mai oferit un SUV. Astfel, cei de la Skoda scriu istorie, pornind o adevărată ofensivă de SUV-uri în mai multe segmente, pentru a cuceri tot
mai muți cumpărători și a genera mai multe vânzări. Primul pe listă, este nava amiral al SUV-urilor Skoda – noul Kodiaq, după care vor urma câteva SUV-uri mai compacte, inspirate din cel din urmă.
Noul Kodiaq este numit în cinstea ursului brun Kodiak, care locuieşte pe insula cu acelaşi nume ce se află în apropiere de Alaska. Litera „q” de la sfârşitul denumirii este un omagiu locuitorilor nativi al acestei insule numiţi Alutiiq. Apropo, insula din Alaska a fost redenumită din Kodiak în Kodiaq pe 6 mai 2016, iar acest lucru înseamnă, că Skoda va fi vândută și în SUA!

Aspectul noul Kodiaq este foarte apropiat de cel al conceptului, care l-a prefaţat – Skoda Vision S Concept. Noul SUV arată extrem de bine, venind cu un nou limbaj de design și idei unice pentru modelele Skoda, precum forma nouă a calandrului tridimensional şi a blocurilor optice, care pentru prima dată în istoria Skoda vor avea și versiune full-LED, precum şi suprafeţele angulare ale caroseriei, care-i conferă un caracter irepetabil.
Apropo, blocurile optice spate, de asemenea au o formă tridimensională și dispun de tehnologia LED. Într-adevăr, este o nouă treaptă în evoluţia designului modelelor cehe! Silueta musculară a unui urs, este și extrem de aerodinamică având un coeficient aerodinamic de 0.33.
Noul Kodiaq este de-a dreptul expresiv și impunător, precum și ursul, numele căruia îl poartă, având o lungime de 4,697 mm, o lățime de 1,882 mm, înălțime de 1,676 mm și un ampatament de 2,791 mm.
Dimensiuni generoase, pentru un SUV cu 7 locuri! Volumul portbagajului pentru versiunea cu 5 locuri este de 720/2,065 litri – un nou standard în această categorie!
Interiorul, pe care cei de la Skoda l-au dezvăluit anterior, este diferit de ceea ce putem vedea pe alte modele ale brandului. În primul rând, bordul este simetric, având prize de aer verticale
ale climatizorului, iar amplasarea acestora pe ambele părți ai display-ului sistemului multimedia, în combinație cu inserțiile imense, aduce aminte de prima generație Porsche Panamera.
Și acesta este un compliment! Apropo, inserția generoasă de pe partea pasagerului, este de fapt un compartiment adițional, pentru a păstra diferite lucruri! Chiar dacă este aparent nou, interiorul găzduiește mai multe elemente preluate de la Superb, precum volanul, manetele de după volan, planșa de bord, blocul de control al climatizorului, mânerele ușilor și altele.
Per general, interiorul arată extrem de bine, mai ales datorită iluminării ambientale opționale, fâșiile căreia se regăsesc deasupra inserțiilor ușilor
(sunt disponibile 10 culori).
Scaunele pot fi căptușite
în combinație de piele
și Alcantara.
Scaunele rândului doi dispun de reglaje pe lungime în diapazon de
18 cm, ceea ce va spori volumul portbagajului sau spațiul pentru picioarele pasagerilor rândului trei,
dar și reglaj al unghiului spătarului.
Noul Kodiaq dispune de 30 de elemente Simply Clever, printre care umbrelele amplasate în portierele, față sau protectoare din plastic declanșate automat la deschiderea ușii, protejând-o pe cea din urmă, de la un eventual contact cu un alt automobil într-o parcare strâmtă.
Kodiaq aduce tehnologii noi în gama Skoda, precum sistemul de stabilizare a remorcii Tow Assist şi sistemul Area View, care datorită camerelor video transferă imaginile împrejurărilor
automobilului pe display-ul sistemului multimedia. Sunt disponibile și sistemele de siguranță activă precum Adaptive Cruise Control, Lane Assist,
Blind Spot Detect, Rear Traffic Alert și Front Assist cu City Emergency Brake, care poate preveni accidentele cu alte automobile sau pietoni la viteze de până la 34 km/h.
Noua Skoda Kodiaq dispune și de o conectivitate modernă, datorită tehnologiei Skoda Connect,
sistemului multimedia cu display de 6.5 sau 8 inch, serviciilor online, precum Google Earth sau Google Street View, dar și sistemului de
asistență Emergency Call (eCall). Există conectivitatea SmartLink, care include SmartGate, Apple CarPlay, Android Auto și MirrorLinkTM.
Noul Kodiaq este construit pe platforma MQB, fiind extrem de ușor, având o greutate de doar 1,452 kg în motorizarea de bază sau 1,540 kg cu propulsorul 1.4 TSI și sistemul de tracțiune integrală. Noul Kodiaq va fi oferit cu cinci motorizări, trei pe benzină – 1.4 TSI în două versiuni de putere, 125 CP (200 Nm) și 150 CP (250 Nm), ultimul fiind dotat cu
sistemul de dezactivare a doi din cei patru cilindri și 2.0 TSI de 180 CP (320 Nm). Propulsoarele diesel vor fi două la număr, de fapt unul - 2.0 TDI, disponibil în două versiuni de putere – 150 CP (340 Nm) și 190 CP (400 Nm). Cel de 150 CP va consuma în mediu doar 5.0 l/100 km, în timp ce cel de 190 CP va fi și cel mai performant cu un demaraj de la 0 la 100 km/h de
8.6 secunde și o viteză maximă de 210 km/h. Propulsoarele vor fi cuplate la transmisie manuală cu 6 trepte, la una robotizată DSG cu dublu ambreiaj în 6 trepte sau la una absolut nouă, DSG în 7 trepte, care poate suporta un cuplu de până la 600 Nm! Sistemul de tracțiune integrală este disponibil practic pe toate propulsoarele.
Precum și Superb, noul Kodiaq poate fi dotat cu suspensia adaptivă Dynamic Chassis Control (DCC) care va oferi mai multe regimuri de condus. Va fi oferit și un regim special dedicat off-road-ului. Noul Kodiaq va fi disponibil cu jante de 17, 18 și 19 inch.
Noua Skoda Kodiaq va apărea pe piață în martie 2017. Odată cu premiera noului Kodiaq, cei de la Skoda au anunțat că dezvoltă vehicule hibride și pur electrice, care vor apărea în următorii ani! Ne așteaptă mai multe surprize, deci!

Rămâneți cu PiataAuto.md, vom reveni cu noi relatări LIVE, din Berlin!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
5,549
GALERIE FOTO (60 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!