(VIDEO) Toyota a creat o Supra care poate face drift conducându-se autonom

3 Februarie 2022, 14:15
Redacţia PiataAuto.md
Toyota îţi surprinde fanii printr-o demonstraţie ambiţioasă a ceea ce poate însemna o maşină condusă autonom. Dacă inginerii altor producători lucrează de zor ca maşinile lor conduse autonom să poate identifica străzile oraşelor şi milioane de situaţii ce pot avea loc în traficul aglomerat, atunci cei de la Toyota au creat o Surpa care se conduce autonom de dragul unui drift frumos, executat cu măiestrie.
Proiectul a fost dezvoltat de inginerii institutului de cercetare Toyota, în cooperare cu cei de la universitatea Stanford, iar pentru a învăţa maşina să drifteze perfect şi a urmări ce trebuie să facă ea, de fapt, pentru derapări frumoase, a fost invitat un pilot-legendă în domeniul drifting-ului din Japonia, Ken Gushi.
Iar rezultatul e formidabil. Toyota Supra experimentală se conduce autonom pe circuit şi ştie exact când să apese acceleraţia, cât de tare, ce unghi al volanului să ţină, când să aplice frâna şi cât să dozele pedalele — deci a învăţat toată măiestria uneia din cele mai grele discipline din motorsport din câte există, iar în rezultat face drift-uri la fel de frumoase şi coerente ca şi marele pilot de la care a învăţat totul.
Vezi mai jos întreaga execuţie de balet a Toyotei autonome care poate drifta singură.
0
1,241
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!