Dacia face un anunţ major, confirmând că va participa la raliul Dakar din 2025, cu doi piloţi de top

3 Iulie 2023, 16:17
Redacţia PiataAuto.md
Dacia face astăzi unul din cele mai importante şi entuziasmante anunţuri din ultimii ani, informând publicul că marca românească va participa la legendarul raliu Dakar, începând cu anul 2025! Mai mult ca atât, Dacia a reuşit să aducă în echipa sa doi piloţi de top!
E vorba de pilotul francez Sebastien Loeb, fost campion mondial la raliu, dar şi de spaniola Cristina Gutierrez, o femeie pilot cu o biografie excepţională, care e stomatolog în viaţa de zi cu zi, dar care are deja în palmares mai mult participări cu succes la Dakar în câteva clase de bolizi, şi mai e şi pilot în echipa X44 din Extreme-E a lui Lewis Hamilton.
Pregătirile de Dakar şi participările Dacia în primele curse WRC vor începe în 2024, echipa Dacia fiind ajutată de inginerii britanici de la Prodrive, cu o experienţă enormă în cursele de raliu şi ingineria bolizilor.
Foto: Silueta viitorului bolid Dacia la Dakar, colaj de PiataAuto.md din conceptul Dacia Manifesto, pus în ambianţa dunelor de la Dakar

Dacia va participa la Dakar cu un bolid cu tracţiune integrală, şi acesta va rula cu un motor cu ardere internă, folosind combustibili sintetici. Prima cursă în care vor vedea acest bolid în acţiune va fi raliul Marocului, în 2024.
0
2,174
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!