Tesla a inclus Chişinăul în lista următoarelor locaţii posibile pentru staţii Supercharger, dar publicul trebuie să voteze

16 Ianuarie 2024, 09:07
Redacţia PiataAuto.md
La fiecare 3 luni, Tesla desfăşoară sesiuni de voturi pentru următoarele locaţii posibile ale noilor staţii Superchharger. În ultima sesiune a unor asemenea voturi, oraşele din România au fost votate foarte intens, iar în noua sesiune de vot Tesla a inclus şi oraşul Chişinău din Republica Moldova în lista următoarelor posibile locaţii, care pot fi votate, iar în funcţie de numărul de voturi adunate, aceste locaţii vor fi confirmate oficial pentru următoarele staţii Supercharger.
Tesla îndeamnă utilizatorii să voteze pe site-ul său oficial, dedicat votării de Supercharger-e, iar la ora redactării acestui articol, Chişinăul avea aproximativ 1,5 mii de voturi, clasându-se pe locul 17, dintr-un număr mare de oraşe. Prin urmare, dacă foarte mulţi dintre noi s-ar mobiliza să voteze pe site-ul Tesla în favoarea Chişinăului, oraşul ar putea ajunge cel puţin în top 5 sau top 10 şi ar avea şanse foarte mari astfel să beneficieze pe parcursul acestui an de prima staţie Tesla Supercharger.
Asta ar deschide un nou capitol pentru infrastructura dedicată maşinilor electrice Tesla în Republica Moldova, deja destul de multe la număr în circulaţie, dar nu numai pentru ele, ci pentru toate maşinile electrice, întrucât aceste staţii noi oferă deja acces şi pentru alte maşini, prin porturi CCS.
Mai mult ca atât, dacă am vorbi de staţii de generaţia a 4-a, instalate de Tesla, atunci ar însemna să se asigure o putere de până la 350 kW de încărcare, compatibilă şi cu maşinile cu arhitectură de 800 volţi, fapt care cu siguranţă ar servi drept un imbold pentru dezvoltarea infrastructurii de prize ultra-performante în regiune.
Voturile online pe site-ul Tesla pot fi făcute după o înregistrare rapidă cu o adresă valabilă de e-mail.
2
2,864
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!