O navă transportatoare de containere a lovit un pod în China, rupând o bucată din el şi aruncând-o cu tot cu maşini în apă

24 Februarie 2024, 10:46
Redacţia PiataAuto.md
Un incident maritim şi totodată rutier a avut loc în dimineaţa zilei de joi, 22 februarie, în oraşul Guangzhou din China. O navă transportatoare de containere a lovit unul din pilonii podului Lixinsha, deplasând pilonii şi lăsând unul din segmentele cu grinzi ale podului fără susţinere, fapt care a dus la prăbuşirea întregului segment susţinut parţial de pilonii afectaţi. Cinci vehicule care se aflau pe acea zonă a podului au căzut în gol, o parte din ele ajungând pe navă, inclusiv un autobuz, iar altele direct în apă.
Nava nu avea containere pe ea în momentul impactului, deci forţa de impact ar fi trebuit să fie mai mică decât ar fi fost dacă ar fi fost încărcată. Însă lovitura a fost suficientă pentru a mişca pilonii din fundaţia lor şi a determina prăbuşirea podului, fapt care a dat motive pentru o anchetă şi în direcţia calităţii construcţiei podului.
Din păcate, 5 oameni şi-au pierdut vieţile în urma acestui accident, toţi aflându-se în vehiculele care au căzut de pe pod. Au existat şi supravieţuitori, dar gravitatea incidentului a făcut autorităţile să aresteze imediat căpitanul navei.
Foto: Autobuzul căzut poate fi văzut în interiorul carenei navei

Podul leagă oraşul principal de una din insulele adiacente, şi este circulat relativ intens. Acum, odată cu avarierea acestuia, autorităţile chineze au adus câteva feriboturi care vor asigura traversarea până la reparaţia podului.
Podul avea încorporată în construcţia sa şi un apeduct care furniza apă pe aceeaşi insulă, iar acum toţi cei 8.000 locuitori au rămas temporar fără apă.
Paradoxul e că podul a trecut prin lucrări de ranforsare a structurii sale în 2022, o atenţie sporită fiind atunci acordată la eventuala securizare a pilonilor de posibile impacturi de acest gen. Se pare, însă, că măsurile aplicate atunci n-au putut proteja acum structura podului.
0
3,326
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!