Şase motociclişti din Moldova vor înainta 3.000 km prin nordul neexplorat de turişti al Thailandei

10 Februarie 2024, 10:59
Redacţia PiataAuto.md
Există unii oamenii care găsesc în ei forţa de a se organiza pentru a ieşi periodic din rutină nu doar cu o scurtă vacanţă în Grecia sau Turcia într-un hotel cu toate incluse, ci în adevărate aventuri memorabile pentru toată viaţa. Şase motociclişti moldoveni pot spune cu siguranţă că au această forţă de organizare, întrucât azi dimineaţă au anunţat că sunt în capitala Thailandei, Bangkok, şi pornesc începând de mâine într-o călătorie de 3.000 km prin nordul neexplorat de turişti, autentic şi sălbatic, al Thailandei.
Dan Untură, unul din cei 6 motociclişti a anunţat că şi-au dorit să nu înainteze prin regiunile sudice tipice ale Thailandei, acolo unde sunt duşi întotdeauna turiştii, în care să fii întrebat la fiecare pas de unde eşti şi să te tot agaţe vânzătorii de tot ce vrei. Dimpotrivă, şi-au dorit să meargă prin zona nordică, acolo unde geografia e încă aproape sălbatică, unde infrastructura e mai slab dezvoltată, unde există sate izolate autentice, munţi, râuri, cascade şi unde lipsesc cu desăvârşire turiştii.
Toţi cei 6 au experienţă lungă de motociclism, practicat cu multă pasiune. Dan Untură e şi colecţionar de motociclete clasice, la multe din restaurările lor lucrând cu propriile mâini, după cum relatam într-un reportaj video detailat cu el, filmat de noi mai mult timp în urmă. Prin urmare, eventuale defecţiuni tehnice care ar putea apărea pe drum vor putea fi tratate cu cunoaştere mecanică şi tehnică a motocicletelor.
Mai mult ca atât, toţi cei 6 au experienţa de a practica cu regularitate enduro în Moldova, cu motociclete specializate, de obicei cu motoare în doi timpi, care sunt proiectate cu cursă lungă şi durabilă a suspensiei, cu o geometrie potrivită şi cu rezilienţă pentru a putea urca şi înainta în aproape orice condiţii imaginabile de relief. Aproape în fiecare week-end, aceşti motociclişti, împreună cu alţii care le împărtăşesc pasiunea, au ieşiri în offroad cu motociclete enduro.
Şi nu e prima dată când au asemenea iniţiative în aceste zone din Asia, anterior mai explorând şi Vietnam, şi Cambodgia. Iar asta înseamnă că toţi cei 6 motociclişti din Moldova, despre care vorbim azi sunt cât se poate de pregătiţi pentru asemenea aventuri ambiţioase în Thailanda. Toate cele 6 motociclete sunt închiriate local, din capitala Thailandei, dar par a fi cât se poate de potrivite ca model şi stare tehnică pentru a face faţă cu bine aventurii de 2 săptămâni, care urmează în faţă!
Foto: Imagine dintr-o călătorie anterioară în Vietnam
0
1,462
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!