Un dealer Porsche din SUA a cumpărat singurul Tesla Cybertruck vândut la mâna a doua cu preţ exorbitant, pentru a-l revinde şi mai scump

4 Martie 2024, 17:39
Redacţia PiataAuto.md
Tesla Cybertruck abia ajunge la primii clienţi în SUA, iar fabrica abia de curând şi-a mărit cadenţa producţiei, prin urmare vânzările de asemenea exemplare la mâna a doua lipsesc practic cu desăvârşire. Pe lângă asta, având un număr imens de precomenzi pentru Cybertruck, Tesla a inclus o clauză în contractele de livrare a acestor modele, prin care obligă proprietarii să ofere producătorului dreptul de preemţiune la maşina sa — cu alte cuvinte proprietarul trebuie să înştiinţeze Tesla despre intenţia sa de revânzare şi doar dacă producătorul refuză, acesta are dreptul a o vinde pe piaţa liberă, în caz contrar fiind pasibil de judecată şi penalităţi usturătoare. Cu asemenea condiţii, nu e de mirare, deci, că nici măcar în SUA nu se întâlnesc exemplare de Tesla Cybertruck scoase la vânzare. Însă acum o săptămână, singurul Cybertruck vândut la mâna a doua a fost tranzacţionat totuşi.
Vânzătorul s-a încumetat să sfideze Tesla, mizând pe faptul că e dreptul său constituţional să dispună de proprietatea sa, odată ce a plătit-o complet şi a oferit exemplarul său de Cybertruck Foundation Series la o licitaţie, pentru a fi vândut la cel mai mare preţ pe care l-ar fi oferit cineva.
Interesul a fost mare, iar pick-up-ul electric a fost vândut pentru suma de 244.000 dolari SUA, mai mult decât dublu faţă de preţul său iniţial, de 120.000 dolari, pentru Foundation Series!
Paradoxal, dar cumpărătorul a fost un dealer Porsche din Florida! Chiar dacă Porsche are Taycan drept model electric, şi a lansat noul Macan EV aproape simultan cu Cybertruck, cumpărătorii nu se înghesuie după Macan electric la fel cum o fac după Cybetruck, aşa că dealer-ul a plătit un preţ dublu pentru pick-up-ul electric Tesla, doar pentru a-l avea cu tot dinadinsul.
La fel de surprinzător e şi faptul că dealer-ul Porsche nu va păstra modelul Tesla pentru a-l exploata sau a-l ţine drept obiect de colecţie, ci l-a scos la vânzare la doar câteva zile de la licitaţie, imediat ce l-a adus la sediul showroom-ul său. Doar că dealer-ul Porsche cere acum pe el 289.999 dolari, deci efectiv 290 mii dolari, cu 46 mii dolari mai mult decât preţul cu care l-a cumpărat acum câteva zile!
Este, deci, acel moment nostim când până şi un dealer Porsche recunoaşte că cererea imensă pentru un model al altui producători i-a făcut să nu rateze ocazia de a scoate un ban rapid în plus, pe care nu-l poate face la fel de repede cu modelele electrice Porsche.
Foto: Dealer-ul Porsche din Orlando, Florida, care a cumpărat Tesla Cybertruck
0
17,049
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!