(VIDEO) Un BMW M electric, cu 4 motoare, care va concura cu Tesla Model S Plaid, a fost surprins în teste de climă arctică în Suedia

20 Martie 2024, 11:45
Redacţia PiataAuto.md
Prefaţările celor de la BMW de anul trecut şi zvonurile despre un BMW M electric, cu 4 motoare, care va concura cu cele mai performante modele electrice din lume, se conturează acum într-un model aflat la fazele finale de testări, care ar trebui anunţat pe parcursul acestui an de bavarezi. BMW-ul enigmatic a fost surprins în teste de iarnă în cele mai friguroase regiuni ale Suediei, acolo unde mulţi producători preferă să-şi realizeze testările avansate în climă arctică.
Noul BMW M electric se va baza pe modelul i4, dar va avea un sistem de propulsie total diferit, format din 4 electromotoare, câte unul pentru fiecare roată. O asemenea putere va necesita inevitabil şi o baterie capabilă să furnizeze o putere constantă mult mai mare şi e foarte probabil ca BMW să facă primul salt spre tehnologia de 800 volţi cu acest model.
Acest model electric ar putea da un impuls major imaginii BMW într-o epocă a maşinilor electrice, întrucât ar aminti tuturor de calităţile sportive ale mărcii, mai ales dacă va fi creat să poată lupta de la egal la egal sau chiar să devanseze modele electrice ultra performante, precum Tesla Model S Plaid, Lucid Air Sapphire sau, mai nou, Porsche Taycan GT Turbo, lansat acum câteva zile.
Şi noul model BMW are toate şansele să fie un concurent redutabil pentru acest modele, întrucât va fi singurul dintre ele care va avea nu 2, nu 3, ci 4 motoare, cu ajutorul căruia să transpună mai bine puterea pe asfalt. Iar pe lângă asta, unul din oamenii cheie în inginerie şi administrare de la BMW, Frankf Weber, a sugerat anul trecut că un asemenea BMW M electric ar putea să opereze la puteri de circa 1 MW, ceea ce ar însemna cam 1.360 CP, deci simţitor mai mult decât toate 3 modele concurente enumerate mai sus.
Aşadar, se pare că BMW e determinat să readucă entuziasmul şi admiraţia fanilor pentru ceea ce înseamnă un BMW. Într-o lume cu atât de multe maşini electrice rapide, ca să zici că un BMW e în primul rând sportiv şi performant trebuie mai întâi să faci senzaţie în lume, să-i faci pe toţi să exclame şi să-ţi admire modelul, cum se întâmpla cândva cu BMW M3 E30 sau alte modele ce-au urmat. Deci, se anunţă lucruri deosebit de interesante în gama BMW!
Vezi mai jos şi imaginile surprinse de la testele din Suedia cu acest model.
0
2,055
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!