(VIDEO) Un youtuber a pus un Tesla Cybertruck pe patru şenile, dar suspensia maşinii a început a se rupe peste tot

4 Martie 2024, 13:44
Redacţia PiataAuto.md
Tesla Cybertruck e modelul care şi la trei luni de la lansarea sa oficială continuă să genereze un interes enorm din partea publicului din toată lumea, pentru că e atât de deosebit în design şi inginerie şi pentru că nu încetează să impresioneze prin experienţele pe care le oferă. Un youtuber, însă, a decis acum să pună un Cybertruck pe 4 şenile triunghiulare în loc de 4 roţi, pentru a-i conferi maşinii capacităţi şi mai mari de înaintare pe zăpadă. Însă, când maşina cântăreşte 3,1 tone la gol şi are o construcţie mai diferită, iar în acelaşi timp încă nimeni altcineva n-a făcut un lucru similar anterior, provocările sunt garantate.
Desigur, acest tip de şenile nu reprezintă o noutate absolută, ele fiind montate adeseori pe tot soiul de SUV-uri, pentru a reda maşinilor abilităţi de a merge uşor pe zăpezi mari, fără a se afunda în ele şi totodată păstrând aderenţa.
Instalarea iniţială a fost relativ simplă şi a fost făcută împreună cu un set de lumini adiţionale pe acoperiş, iar Tesla Cybertruck are şi un cablu special pregătit pentru ele din fabrică, scos în zona barelor de pavilion, deci cei de la Tesla s-au gândit din start la asemenea personalizări.
Totul părea relativ bine în primii metri parcurşi pe zăpadă, maşina înaintând cu bine. Dar problemele au venit foarte curând şi au fost grave.
Braţul dublu superior de la roata stângă faţă s-a îndoit pur şi simplu din cauza masei inerte mult mai mari a suspensiei cu şenile. Autorii modificărilor spun că braţul de fabrică e uimitor de fragil şi subţire, pentru o maşină atât de mare ca Cybertruck.
Aşa că au urmat modificări substanţiale la suspensie, cu noi arcuri şi amortizoare şi sudări de braţe.
După asta ieşirea numărul 2 a decurs mult mai încrezut, iar maşina a înaintat o perioadă cu efecte frumoasă, aruncând zăpada în jurul său şi sărind cu încredere pe ea.
Însă în scurt timp o altă parte a suspensiei s-a rupt. De această dată era vorba de o bieletă de direcţie de pe puntea spate, care e viratoare la Cybertruck.
Din nou, au trebuit făcute noi modificări constructive pentru a ranforsa această construcţie, iar asta duce inevitabil la gândul că Tesla Cybertruck nu prea are rezerve mari de durabilitate implantate în ea, decât exploatarea în formulă standard.
Asta i-a făcut pe cei de la atelier să ranforseze din start şi bieletele de direcţie de pe puntea faţă, întrucât şi acelea erau super subţiri.
Şi de această dată lucrurile au părut să dea roade, în sfârşit. Ieşirea pe zăpadă a fost una mult mai lungă, iar Tesla Cybertruck a continuat să înainteze cu bine.
Mai mult ca atât, întrucât şenilele sunt proiectate să reziste la puteri imense de până la 1.000 CP, acestea au făcut faţă impecabil maşinii şi ea a putut urca ferm chiar şi pe pârtii de schi cu declivitate mare, acoperite cu multă zăpadă. Dar până la final, tot a intervenit un moment nefericit.
Portfuzeta suspensiei stânga faţă a avut o forţă prea mare asupra sa în momentul coborârii de pe o pantă şi s-a rupt, disipând toată suspensia faţă.
Din păcate, acesta a fost finalul pentru această serie de încercări pentru Tesla Cybertruck, iar autorii ideii spun că e bizar că ajung să cedeze componentele de uzină, la o folosire ce depăşeşte uzualul, dar nu merge atât de departe în extrem. E clar că maşina trebuie să treacă prin ranforsări avansate de durată mai lungă, pentru că baza care vine din fabrică în suspensie e mult prea slabă şi se rupe peste tot în asemenea exploatare.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
10,267
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!