(VIDEO) Şoferul unui Toyota FJ Cruiser din Orientul Mijlociu a supravieţuit fără nicio zgârietură după ce a fost aruncat din maşină în timpul unei răsturnări

2 Aprilie 2024, 10:41
Redacţia PiataAuto.md
SUV-urile şi offroader-ele celor de la Toyota şi Lexus sunt adorate în Orientul Mijlociu. Aceste maşini fac faţă cu brio condiţiilor nisipoase de deşert, căldurilor, iar motoarele mai mari, care pot eventual consuma mai mult carburant nu sunt o problemă mare în aceste ţări cu producţie locală de petrol. Adeseori, însă, tot în aceste regiuni se ajunge la tot soiul de demonstraţii bizare ale capacităţilor acestor maşini. Ei bine, o asemenea încercarea de a demonstra capacităţile unei Toyota FJ Cruiser de curând n-a mers prea bine şi cu siguranţă ar trebui să servească drept lecţie de siguranţă.
Totul a avut loc în Kuwait, pe plaja Abu Al Hasaniya, acolo unde şoferul unei Toyota FJ Cruiser şi-a dorit să demonstreze câteva cascadori cu maşina sa trecând parţial şi prin apa mării, la limita plajei.
La un moment dat, două din roţi ajung pe apă şi probabil intră într-un mic efect de acvaplanare, fapt care destabilizează maşina. După câteva derapaje şi încercare de corecţii, roţile din dreapta ale maşinii se înfig la un moment dat în nisipul ud, iar acest punct de blocaj e suficient să servească drept pârghie de a induce forţa de răsturnare pentru maşină.
Din păcate, şoferul nu purta centură de siguranţă şi a fost proiectat afară din maşină în timpul acestei răsturnări. Impresionant, dar în urma acestei căderi, şoferul nu a fost rănit şi a putut pleca pe propriile picioare. Maşina, însă, a fost deteriorată semnificativ.
Situaţia poate servi drept lecţie de siguranţă, pentru că putea sfârşi mult mai trist. Şoferul a avut noroc să fie proiectat ceva mai departe de locul unde s-a rostogolit ulterior maşina, pentru că tot ea ar fi putut să-l strivească. Dacă avea centura cuplată, cu siguranţă rămânea în interior şi ar fi fost mai în siguranţă, întrucât maşina şi-a păstrat integritatea structurală.
Apropo, după acest incident, maşina a fost trasă de apa mării până au venit cei care au putut s-o recupereze. Au reuşit s-o tragă la mal la final, dar cu siguranţă maşina va avea urmări în urma acestei experienţe.
Vezi mai jos momentul răsturnării, surprins de unul din amicii şoferului care a încercat cascadoria.
0
8,186
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!