Cadillac CT6 trece printr-un facelift de mijloc de carieră cu design împrospătat și un motor de top nou

Mai puțin cunoscut pe piața europeană, la el acasă Cadillac CT6 este un adevărat rival pentru navele amiral al triadei germane. Actuala generație a modelului se produce din 2015, iar peste 3 ani de la startul producției producătorul american a decis să recurgă la un facelift minuțios, aducând schimbări majore la design, opțiuni și versiuni noi, dar și un nou motor de top.
Cadillac CT6 păstrează aparența sa monumentale și recunoscută de la prima vedere, însă la partea frontală aproape toate elementele sunt noi. Designul exterior este inspirat de la conceptul Escala, și aduce alte bare de protecție, un calandru nou și blocuri optice spate revizuite, iar toate schimbările oferă sedanului o doză de eleganță.
Clienții vor avea de ales între două versiuni: Sport și Luxury, care vor diferi una de cealaltă inclusiv și prin inserții din fibră de carbon și aluminiu și, respectiv, inserții cromate și din lemn.

Cea mai curioasă noutate pentru CT6 vine, totuși, sub capotă. Odată cu facelift-ul Cadillac CT6 va fi disponibil cu noul benzinar biturbo V8 de 4.2 litri, cuplat la noua cutie automată cu 10 rapoarte, ce dezvoltă 507 CP și 750 Nm. Și asta în versiunile de top fără accente sport. Pentru cei mai pretențioși clienți Cadillac introduce și un nou nivel de echipare de performanță, care a primit denumirea V-Sport. În această versiune nava amiral americană are sub capotă același motor biturbo V8, însă aici acesta livrează 557 CP și 850 Nm cuplu maxim, acestea fiind date preliminare, iar versiunea de serie s-ar putea bucura de o putere mai mare.
Versiunea V-Sport aduce în sine nu doar un motor mai performant, ci și sistem de frânare fortificat Brembo, suspensie adaptivă Magnetic Ride Control, direcție resetată pentru un feedback mai pronunțat și punte spate activă, care poate vira pentru manevrabilitate de excepție.
Premiera oficială a navei amiral actualizate Cadillac CT6 va avea loc la Salonul Auto de la New-York, unde vor fi anunțate datele tehnice complete, capacitățile sedanului în versiunea de top și data startului vânzărilor.
0
2,186
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!