(VIDEO) Acesta e un Porsche 911 Turbo S, modificat de Brabus să livreze o putere apropiată de Bugatti Veyron de cândva

7 Iulie 2023, 09:23
Redacţia PiataAuto.md
Acum un an, atelierul german Brabus anunţa, pentru prima dată în istoria sa, că a dat start programelor de tuning pentru modelele Porsche şi chiar Rolls-Royce, depărtându-se astfel de ideea de a modifica doar modele Mercedes şi smart. Spuneam atunci că e un semnal clar că noul şef Brabus, fiul fondatorului de cândva, nu vrea să mai depindă doar de Mercedes, şi a făcut o mişcare curajoasă. Ei bine, acum Brabus anunţă şi un Porsche 911 Turbo S, modificat să livreze o putere apropiată de cea pe care o livra renumitul Bugatti Veyron cândva. Mai exact, noul Turbo S Brabus livrează 900 CP din motorul său!
Modelul german e renumit pentru puterea sa imensă şi mai ales pentru felul în care o poate transpune pe asfalt, ajutat şi de tracţiunea integrală, şi de suspensia sofisticată, dar şi de o distribuţie specifică a maselor. Acum, însă, cu 900 CP asiguraţi de Brabus, acest Porsche 911 Turbo S va putea accelera de la 0 la 100 km/h în doar 2,5 secunde, atingând o viteză maximă de 340 km/h! Limitată electronic, apropo!
Maşina a fost modificată şi vizual, bineînţeles, primind şi jante noi Brabus, cu roţi de 335 mm lăţime în spate. S-a condimentat pe măsură şi caroseria, iar întreaga maşină are o predilecţie clară spre un negru ştrengăresc.
Ce s-a făcut la motorul original de 3,8 litri, pentru a-i spori puterea? S-au pus turbosuflante noi, concepute de Brabus, care funcţionează acum la 1,9 bari presiune. Şi s-a făcut şi o recalibrare a softului electronic al motorului, controlându-se mai ales presiunea de injecţie şi dirijarea noii turbine. Nu s-au făcut alte schimbări interne, care să-i fi mărit cilindreea, cum face Brabus la modelele Mercedes pentru a atinge aceeaşi putere, pentru că nu a fost nevoie. Nu a trebuit limitat nici cuplul de 1.000 Nm, pe care-l oferă motorul, pentru că şi transmisia are rezerve inginereşti care să facă faţă noi puteri.
Acest nou Porsche 911 Turbo S modificat de Brabus şi numit oficial Brabus 900 Rocket R, va fi produs în doar 25 de exemplare limitate, şi va avea un preţ la fel de condimentat ca şi aspectul şi performanţa sa, preţ care nu e deocamdată comunicat. Dar e clar că Brabus nu mai vrea să depindă doar de Mercedes şi reuşeşte să creeze vehicule superbe şi cu emblema altor producători, precum Porsche.
Vezi şi ascultă mai jos cum sună această nouă creaţie Brabus.
0
4,912
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!