(VIDEO) Unui youtuber din SUA i-a luat foc Ferrari-ul său în timp ce acesta-l conducea printr-o mirişte de porumb

19 August 2023, 16:22
Redacţia PiataAuto.md
Da, multe din cele ilustrate în titlul de mai sus şi-n imaginea de mai jos sunt un soi de oximoron, dar adevărul e că ele toate fac parte din aceeaşi situaţie reală, a unui youtuber din SUA, care a vrut să-şi testeze Ferrari-ul său la limita rezistenţei şi a avut ideea de a merge cât de rapid se putea printr-un câmp agricol, devenit o mirişte cu rămăşiţe de tulpini şi frunze după recoltarea porumbului de pe el.
Şi dacă până şi o Dacia Duster, dacă i se pune un scut neconform, se poate aprinde când adună vegetaţie uscată, atunci de la un Ferrari pe care inginerii nu l-au prevăzut niciodată să înainteze prin câmpuri de porumb nu ne puteam aştepta ca acesta să nu se aleagă cu urmări grave, odată cu intrarea frunzelor de porumb prin toate canalele de ventilare ale motorului său.
Maşina a luat foc aparent din zona roţilor spate şi e greu de spus dacă are vreo legătură cu evacuarea fierbinte, sau alte părţi ale motorului, dar asta nici nu mai e important. Focul s-a răspândit repede, iar o altă maşină care-i însoţea pentru filmări, un monovolum, a fost oprită alături când Ferrari a luat loc.
Peste câteva secunde, focul era deja suficient de mare încât să nu mai poată fi stins cu recipiente de 500 ml de apă, pe care cei implicaţi îi aveau la îndemână.
În mod neclar, focul s-a extins şi la monovolumul de alături, deşi nu exista o dâră directă de foc, care să se fi transmis. Probabil frânele fierbinţi ar fi aprins vegetaţia uscată.
Peste câteva minute a urmat apelul la pompieri, iar maşinile deja ardeau prea tare pentru a mai spera salvarea lor.
În rezultat, pompierii au venit să-şi facă treaba, dar ambele maşini au ars complet. Ferrari-ul de peste 400 mii dolari, un F8 Tributto, a ars atât de tare încât se mai putea recunoaşte doar frânele din el şi embleme Ferrari.
Youtuber-ul se jură că toată situaţia nu a fost regizată, ci s-a produs spontan. Zice că are pierderi de jumătate de milion de dolari acum, mai ales că nu avea asigurare, iar monovolumul era închiriat.
Vezi toată situaţia mai jos.
0
2,617
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!