Un Audi S6 de primă generaţie, scos la vânzare la preţ condimentat, chiar dacă are 350 mii km parcurşi

5 Septembrie 2023, 20:42
Redacţia PiataAuto.md
Unele maşini produse în anii 90 reuşesc să arate şi azi ca noi, în pofida unei vârste de 25-30 de ani şi uneori a cifrelor foarte mari de kilometri parcurşi, înregistrate pe odometrul lor. Acest Audi S6 de primă generaţie e exact una din asemenea maşini. Arată impecabil, deşi proprietarul său a aduna 350 mii km pe odometrul său. Şi tocmai de asta costă oricum mult.
Acest prim Audi A6 a fost lansat la începuturile diviziei Audi Sport, după ce Audi operase redenumirea modelului Audi 100 în A6. Iar primul Audi S6 avea deja atributele care au rămas prezente şi până azi pentru modelele din gama S — tracţiune integrală Quattro şi motoare foarte performante.
Pentru că era mijlocul anilor 90, motoarele performante erau şi mari. Sub capota acestui Audi S6 e amplasat un motor V8 de 4,2 litri, devenit celebru ulterior. De fapt, el a fost oferit întâi opţional, pe lângă un propulsor de 5 cilindri turbo, apoi a rămas la urmă singura opţiune. Motorul aspirat natural livra 290 CP şi 400 Nm, trimişi tuturor celor 4 roţi, bineînţeles.
Iar faptul că V8-ul nu era oferit standard face această maşină despre care vorbim azi şi mai rară, de fapt. Ea a fost scoasă la vânzare în Austria, şi proprietarul său spune că are toată istoria maşinii şi a modelului adunată încă de la achiziţie şi păstrată ulterior.
Acesta mai spune că numărul exemplarelor de Audi S6 sedan din această generaţie, cu motor 4,2 V8, ar fi de doar 97 de exemplare fabricate. Iar aici cifrele ne-au părut prea mici, aşa că am săpat un pic în istoria modelului.
Şi ne-am dat seama că proprietarul maşinii are dreptate. Maşina sa e fabricată în 1997, în ultimul an de producţie a modelului S6 C4. Iar din iunie 1996 până în octombrie 1997 s-a produs doar ediţia de adio a acestui model, numită S6 Plus, care avea motorul V8 adus la o putere mai mare, de 326 CP! Şi în acea versiune de S6 Plus au fost produse într-adevăr doar 97 de sedanuri!
Iar maşina asta roşie de care vorbim azi este unul din aceste 97 de exemplare! Mai rar de atât pentru un model Audi nici că se putea!
Ia odată ce am aflat toate astea, şi ne-am convins din imagini cât de bine arată acest eemplar la interior şi interior, nici preţul nu mai pare exagerat.
Cât costă? Proprietarul cere 37.000 euro pe el. Şi ar fi mult poate pentru o maşină de 350.000 km parcurşi. Dar acest Audi nu e un model oarecare, ci unul din doar 97 de felul său, produse în toată istoria!
1
6,610
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!