(VIDEO) Un spot publicitar pentru Toyota Hilux a fost interzis în Marea Britanie pentru că încurajează şoferii să conducă în offroad

23 Noiembrie 2023, 11:09
Redacţia PiataAuto.md
Am ajuns să asistăm şi la un asemenea moment, când un spot publicitar al unui model renumit pentru calităţile sale de offroad e interzis pentru că încurajează şoferii să conducă în offroad. Autoritatea de Standardizare în domeniul Publicităţii din Marea Britanie a interzis un asemenea spot pentru Toyota Hilux, iar cazul a ieşit la iveală abia acum.
Autoritatea britanică de supraveghere şi aprobare a spoturilor publicitare a concluzionat că accentuarea calităţilor de offroad ale modelului în acel spot încurajează şoferii să conducă în offroad, în detrimentul planetei. Prin urmare, modelul protagonist în spot şi spotul propriu-zis au fost calificate ca iresponsabile social şi interzise pentru plasare.
Toyota a contestat decizia, declarând că spotul a fost filmat în Slovenia pe un teritoriu privat, cu acordul proprietarului, iar însăşi esenţa modelului este de a fi capabil în offroad şi teren dificil pentru înaintare, calităţi care sunt necesare unor categorii de cumpărători, precum fermierii, muncitorii în construcţii sau lucrătorii forestieri. Toyota a mai amintit de lunga sa istorie de producţie a modelelor hibride drept referinţă la respectul său pentru planetă.
Autoritatea britanică, însă, a ignorat aceste argumente şi a lăsat în vigoare interdicţia, menţinând maniera de condus prezentată în spot încurajează utilizarea vehiculului într-un mod care ignoră impactul asupra naturii şi mediului. În rezultat, Toyota s-a limitat în a-l plasa doar în mediul online şi în ţări care nu i-au interzis apariţia.
Vezi spotul interzis în video-ul de mai jos.
0
18,306
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!