(VIDEO) Un atelier a dezasamblat parţial un Tesla Cybertruck pentru a-i afla secretele construcţiei

28 Decembrie 2023, 14:04
Redacţia PiataAuto.md
Tesla Cybertruck a fost deja lansat oficial, iar primele exemplare au fost livrate clienţilor şi livrările continuă în ritm tot mai intens odată cu accelerarea producţiei. Dar noul model Tesla continuă să fascineze pe toată lumea prin abordarea sa extraordinar de diferită în construcţie şi inginerie. Exoschelet din metal inoxidabil şi dur, componente super ascuţite de caroserie, care mai sunt şi blindate pe deasupra, roţi cu capace bizare, un ştergător imens, un sistem de 48 volţi în loc de unul de 12, baterii din seria 4680, cu cilindri mult mai mari şi cu performanţă mai sporită, o arhitectură de 800 volţi pentru prima dată la Tesla — toate astea sunt doar câteva din elementele care continuă să fascineze pasionaţii şi inginerii din toată lumea.
Acum un atelier din SUA, pe nume T Sportline, specializat în producţia de accesorii pentru Tesla, a dezasamblat parţial un exemplar de Cybertruck pentru a-i afla secretele construcţiei. Pentru acest atelier, dezasamblarea parţială a fiecărui model nou Tesla e parte din procesul normal de lucru, când trebuie să creeze accesorii noi pentru un model, iar întrucât T Sportline există de mai bine de 10 ani, aceştia au şi experienţa necesară în a scoate la iveală lucruri curioase din construcţia unei Tesla.
Aceştia au descoperit că panourile de caroserie au până la 1,8-1,9 mm grosime, fiind cu adevărat excepţionale în acest sens.
Printre lucrurile curioase au descoperit senzori de Bluetooth în zona fiecăreia aripi, iar la aripa dreaptă faţă au găsit şi un pot pentru sistemul de aer comprimat care comunică şi cu suspensia pneumatică. De asemenea, suspensia faţă are un bulon foarte apropiat de anvelopă, ceea ce va face imposibilă montarea de alte anvelope.
Partea inferioară nu pare să aibă elemente de protecţie foarte dure, deci aici ar fi loc de accesorii şi există şi locuri amplasate pentru ele.
Iar în zona frontală, după dezasamblarea elementelor de protecţie, se pot vedea componentele ştergătorului de parbriz imens, a sistemului de climatizare, dar şi scheletul structural al maşinii, de forma mult mai unduite decât cele ale exoscheletului.
Vezi totul în video-urile de mai jos.
0
40,057
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!