(VIDEO) Mai multe automobile Tesla s-au pomenit că nu pot încărca în condiţii de -30 grade în Chicago şi stau epuizate la staţiile Supercharger

17 Ianuarie 2024, 13:18
Redacţia PiataAuto.md
Un val de temperaturi foarte joase, care au ajuns până la -30 grade Celsius, a cuprins oraşul Chicago şi împrejurimile acestuia în ultimele zile, iar aceste temperaturi, deşi nu sunt o premieră absolută pentru SUA, au generat o situaţie atipică în Chicago, unde un număr mare de automobile Tesla s-au pomenit că nu pot încărca la prizele Supercharger şi cât au aşteptat să o facă, s-au pomenit cu bateriile epuizate, dar se pare că există o explicaţie logică, despre cum s-a ajuns în această situaţie.
Mulţi dintre proprietari au relatat pentru presa locală că maşinile lor pur şi simplu nu încep a încerca, deşi sunt conectate la priză, iar astfel bateria nu mai primeşte efectiv energie, chiar dacă e în aşteptare timp de câteva ore.
Unii dintre şoferi au stat câte 6-8 ore la priză în ziua anterioară, apoi şi-au abandonat maşinile, au plecat acasă şi au revenit a doua zi, pentru a mai sta din nou câteva ore în aşteptare, constatând că rândul de maşini e şi mai mare, iar problemele persistă.
Astfel, o temperatură relativ normală de -30 grade, care e în interiorul unui diapazon existent în alte ţări, unde aceleaşi modele Tesla operează relativ bine, a ajuns să dea peste cap încărcarea în Chicago. Cum se explică una ca asta?
Ei bine, se pare că motivele primare sunt două. În primul rând, mai multe dintre primii şoferi, care au generat congestia, nu şi-au activat preîncălzirea bateriei înainte de a veni la Supercharger, o funcţie pe care ei o pot activa dacă setează destinaţia în navigaţie sau o includ manual. Respectiv, venind cu bateria foarte rece la staţiile fast charge şi întâlnind şi staţii care par să fi avut dificultăţi din cauza frigului, bateria trebuia preîncălzită sau limitată în puterea de încărcare.
Asta a lungit timpii de încărcare şi i-a făcut pe alţii, care au venit cu bateriile preîncălzite, dar nu au avut unde încărca, să stea în aşteptări lungi, răcind bateria şi epuizând totodată şi mai mult energia disponibilă în ea.
Iar atunci când ajung la situaţia că au efectiv 0% de energie în baterii, mai multe din modelele Tesla, mai ales anterioare, dar erori în a-şi putea precondiţiona bateria pentru încărcare, odată conectată la priză, aşa cum relata e curând şi un youtuber din Norvegia. Deci e important ca atunci când e conectată la priză, la asemenea temperaturi joase, bateria să nu fie epuizată complet, pentru că atunci apar dificultăţile.
Dar, fireşte, toate aceste sfaturi de a preîncălzi bateria şi a de a evita epuizarea sunt sfaturi de exploatare pe care nu toţi sunt gata să le respecte, iar în rezultat, în anumite condiţii de climă, se ajung la asemenea situaţi, mai că ales odată cu creşterea numărului de asemenea maşini pe străzi, toate aceste efecte de adunări la priză se fac văzute mult mai repede.
Vezi un reportaj local din Chicago în video-ul de mai jos.
1
5,514
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!