Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noile Subaru Legacy şi Outback au luat calificative maxime la cel mai provocator test de siguranţă american

20 August 2014 - 11:33
Ilie Toma
Noile Subaru Legacy şi Outback au luat calificative maxime la cel mai provocator test de siguranţă american
Institutul american al siguranţei rutiere IIHS a supus testelor de siguranţă noua generaţie Subaru Legacy, noul model nipon trecând inclusiv şi prin testul „small overlap” – cel cu impact frontal pe o suprafaţă de doar 25% din lăţimea maşinii, cu barieră nedeformabilă. Vă amintim că la acest test, introdus acum doi ani, foarte multe modele s-au dovedit neputiincioase, în timp ce americanii spun că tocmai astfel de scenarii extreme sunt foarte probabile, întrucât instinctul uman dictează o manevră de evitare a unui obstacol, iar maşina ar putea intra în impact doar cu o mică parte a suprafeţei frontale.

Ei bine, noul Subaru Legacy a avut un comportament exemplar la acest test, oferind o protecţie excelentă ocupanţilor din habitaclu. Montantul faţă nu s-a deformat, coloana de direcţie a rămas pe poziţia iniţială, iar zona pedalelor nu a avut intruziuni în interior. Odată ce toate elementele au rămas la locul lor, şi airbag-urile şi-au făcut treaba excelent.

Mai mult ca atât, Subaru Legacy a fost testat şi la impactul frontal cu 40% din suprafaţă, cu barieră deformabilă.

Evident, şi acolo modelul nipon a luat un scor admirabil. Protecţia a fost pe măsură şi la impactul lateral, dar şi la răsturnarea vehiculului, noul Legacy obţinând, astfel, calificative maxime la toate capitolele, iar în rezultat, şi multrâvnita etichetă „TOP SAFETY PICK +”. Şi deoarece construcţia lui Legacy e aproape identică celei a lui Outback, calificativele obţinute de Legacy i-au fost atribuite automat şi noului Outback.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (3 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter