În Moldova se cer 108.000 euro pentru două locuri de parcare, scoase la vânzare în parcarea unui bloc din Chişinău

2 Februarie 2024, 09:28
Redacţia PiataAuto.md
Locurile de parcare devin un atribut tot mai de preţ în Chişinău, mai ales în contextul lipsei unui număr suficient de parcări publice amenajate şi a amenzilor care se dau constant pentru parcări neregulamentare. Dar, totuşi, preţul de 108.000 euro pentru două locuri de parcare alăturate din parcarea unui bloc din Chişinău pare utopic de mult, încât parcarea ajunge să coste aproape cât un apartament.
Cineva a scos la vânzare, însă, două locuri de parcare alăturate în parcarea subterană a unui bloc locativ de pe bulevardul Moscova din Chişinău, la un asemenea preţ exorbitant. Locurile au câte 20,8 şi 21,3 metri pătraţi, menţionează autorul, deci vorbim de 42,1 metri pătraţi în total, iar preţul de 108.000 euro ar însemna că 2.565 euro per metru pătrat de parcare, deci cu siguranţă mai scump decât preţul metrului pătrat la apartamente în Chişinău.
Parcarea nu are nimic special din ceea ce trebuie să aibă parcările obişnuite într-un bloc mai nou — electricitate trasă în apropiere, sistem anti-incendiu pentru tot spaţiul subteran, supraveghere video şi pază, pentru care cu siguranţă va trebui achitată şi o taxă lunară.
În ciuda lucrurilor relativ banale, agenţia imobiliară care a plasat anunţul menţionează totuşi preţul de 108.000 euro pentru cele două locuri, vândute la pachet. Am contactat agenţia pentru a verifica dacă nu e vreo greşeală la mijloc, şi dacă poate preţul intenţionat era altul. Cei de la acolo ne-au confirmat, însă, că cifra e corectă, iar proprietarul celor două locuri de parcare cere cu adevărat acest preţ exorbitant de 108.000 euro.
1
4,760
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!