Premieră: SUV-ul francez de top DS 7 Crossback se prezintă în versiunea hibridă E-Tense 4x4!

Standul francezilor la Salonul Auto de la Paris va fi ornamentat nu doar de bolizi și concepte electrice, ci și de noua versiune hibridă de serie E-Tense 4x4 a SUV-ului de top din gamă – DS 7 Crossback. Modelul este cu atât mai important, încât anume cu acesta va începe electrificarea amplă a întregii game a brandului premium francez.
Viitoarele hibride DS vor purta denumirea E-Tense, lansată anterior cu o serie de concepte. Sistemul de propulsie hibridă, însă, este unul identic celui utilizat de modelele electrificate Peugeot, prezentate mai devreme. SUV-ul hibrid va fi propulsat de unitatea pe benzină 1.6 PureTech, ce livrează 200 CP și 300 Nm și pune în mișcare puntea față, prin intermediul cutiei automate cu 8 rapoarte EAT8. Benzinarul este acompaniat de două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte – cel din față cu 109 CP și 337 Nm, iar cel din spate cu 109 CP și 166 Nm la activ. În tandem, însă, sistemul de propulsie livrează 300 CP și 450 Nm. SUV-ul de top hibrid va putea accelera până la 100 km/h în 6.5 secunde, viteza maximă fiind limitată la 135 km/h în regim electric și la 220 km/h în regim hibrid.
Motoarele electrice sunt alimentate de la un set de baterii de 13.2 kWh, capabil să-i asigure SUV-ului francez o autonomie de până la 50 km în regim 100% electric, conform ciclului WLTP. Conform noului standard de emisii, de altfel, consumul mediu în regim mixt constituie doar 2.2 litri – indicator extrem de bun pentru un SUV de asemenea dimensiuni.
La exterior DS 7 Crossback E-Tense se va distinge prin jantele originale de 19 țoli, sigle E-Tense 4x4 la exterior și culoarea exclusivă Crystal Grey.
0
2,473
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!