(VIDEO) Un pasionat din China a modificat un Citroen C5X actual să arate şi să funcţioneze în stilul clasicului CX

21 Februarie 2023, 17:53
Redacţia PiataAuto.md
Citroen a fost una din mărcile la care inginerii erau printre cei mai ambiţioşi din lume, având curaj să inoveze cu tehnologii absolut noi în industrie, uneori deocheate, alteori fascinante din prima clipă, iar industria franceză a fost multă vreme sinonim cu aceste inovaţii Citroen. În zilele noastre inovaţiile Citroen sunt mai puţine, mai rare şi mai aplatizate, dar un pasionat din China a vrut să-i confere unui Citroen model atât aspectul, cât şi funcţionalitatea unui model clasic.
A luat la bază actualul Citroen C5X, care e un soi de fastback cu gardă la sol uşor sporită, şi a vrut să-l transforme într-o maşină inspirată din clasicul Citroen CX, o maşină de-a dreptul legendară la Citroen, produsă între 1974 şi 1991. Iar chinezul autor al acestui proiect a mers nu doar pe ideea unor modificări de design, ci şi pe funcţionalitate, acordând o atenţie fascinantă până şi unor mici detalii.
Din exterior, sare imediat în ochi forma aripilor spate, unde roţile sunt ascunse pe jumătate, cum se întâmpla şi la clasicul CX. S-au montat şi roţi mai înguste, de dimensiune similară celor clasice, s-au pus şi capace curioase şi lucioase peste ele.
Nu s-au trecut cu vederea nici măcar oglinzile, care au fost vopsite astfel încât să amintească de cele cromate clasice. Citroen C5X actual poate avea un soi de suspensie ajustabilă mai simplă, dar pasionatul chinez şi-a dorit una mai apropiată de cea hidropneumatică legendară, aşa că a instalat un kit special, care-i permite maşinii să-şi ajusteze garda la sol cu 10 cm.
Şi interiorul a fost retapiţat complet, pentru a obţine o gamă cromatică în stilul anilor 70.
Astfel, maşina a obţinut o ambianţă foarte curioasă şi stilată. Nu s-a putut replica doar volanul clasic cu spiţele ce se conectau cu parte circulară într-o singură parte.
Maşina modernă modificată a fost demonstrată alături de un Citroen CX clasic în două video-uri, publicate pe canalul de YouTube al pasionatului din China. Din păcate, subtitre automatizate nu sunt disponibile, dar se pot vedea oricum modificările consistente făcute la această maşină franceză, astfel încât ea să obţină şicul Citroen-urilor din anii 70-80. Vezi totul în video-urile de mai jos.
1
5,506
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!