(VIDEO) Un Koenigsegg Agera S, un Porsche 911 Turbo S şi un Audi TT RS cu tuning îşi măsoară puterile, dar maşina modificată se strică

29 Iulie 2023, 13:06
Redacţia PiataAuto.md
O întrecere interesantă a avut loc de curând în Marea Britanie, între un Koenigsegg Agera S, un Porsche 911 Turbo şi un Audi TT RS, care aparent n-ar avea ce să facă printre aceşti titani ai performanţei, dacă n-ar fi beneficiat de un tuning major, care i-a crescut puterea la valori comparabile. Doar că maşina cu tuning şi-a făcut zob cutia de viteze în încercarea de a-şi dezlănţui puterea, arătând încă o dată că tuning-ul nu funcţionează dacă măreşti doar o variabilă din ecuaţia puterii şi nu ai grijă să le măreşti proporţionale şi pe celelalte.
Koenigsegg Agera S e un hipercar de 1.360 CP, scoşi din motorul său de 5,0 litri V8, cu 1.570 Nm, însă asta se întâmplă doar dacă o alimentezi cu carburant de cursă cu etanol. Cu benzină normală, teoretic scoate vreo 1.100 CP, ceea ce e oricum mult şi ar trebui să-i justifice preţul de 3,5 milioane de lire. Dar toată puterea pleacă doar spre puntea spate.
Porsche 911 Turbo S, pe de altă parte, are tracţiune integrală şi e legendar deja în cât de eficient îşi poate transpune puterea pe asfalt. Are 650 CP, scoşi din motorul său de 3,8 litri twin turbo boxer, dar, pentru că aceştia sunt trimişi tuturor celor 4 roţi, iar în ecuaţie mai există şi o cutie de viteze excelentă, maşina e exemplară la demarări.
În fine, Audi TT RS are un motor de 3,0 litri turbo, care, conform creatorilor săi, ar putea scoate 1.300 CP, însă la întrecere a venit cu o setare de presiune mai joasă a turbinei, şi astfel ar scoate doar 950 CP. Are o cutie manuală şi, desigur, tracţiune integrală. Cine va învinge deci? Audi ar trebui să aibă şanse realiste să învingă Porsche, cel puţin, nu?
Ei bine, realitatea a fost un pic alta. Porsche a demarat primul, la mare distanţă, iar Koenigsegg a început a prinde viteză şi a-l ajunge peste câteva clipe de la start. Însă acea întârziere a făcut ca la linia de start cele două maşini să fie aproape una de alta, cu un mic avans pentru Porsche, care a luat victoria. Audi a fost departe în urmă.
Problemă e că Audi s-a stricat imediat după a doua încercare, făcându-şi zob cutia de viteze. Aşa că următoarea cursă, cu start din mişcare, a avut loc doar între Porsche şi Koenigsegg, iar ultimul a învins detaşat, recăpătându-şi gloria şi demonstrând ce înseamnă performanţa sa cu adevărat.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
5,702
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!