(VIDEO) Trei maşini electrice chinezeşti noi au fost testate de Euro NCAP şi toate trei au luat 5 stele la siguranţă

25 Octombrie 2023, 18:06
Redacţia PiataAuto.md
În ultimele luni, am vorbit adeseori despre faptul că maşini electrice chinezeşti au galopat în dezvoltare într-atât de mult în ultimii ani, încât producătorii germani şi japonezi s-au pomenit devansaţi, aproape fiind luaţi prin suspans. Şi dacă până acum cei din Germania puteau spune, „da, dar la capitolul siguranţă ei sunt cu mult în urmă”, acum şi acest argument a fost spulberat. Astăzi Euro NCAP a publicat rezultatele ultimei serii de teste în care au fost testate trei modele electrice chinezeşti — BYD Seal, Xpeng P7 şi BYD Dolphin. Toate trei au primit calificativul maxim de siguranţă, de 35stele, şi au făcut-o în condiţiile mai riguroase ale testelor Euro NCAP din acest an.
BYD Seal, spre exemplu, e modelul chinezesc care concurează cu Tesla Model 3, dar şi Xpeng P7 e u model comparabil, având şi el 4,89 metri lungime.
Iar BYD Doplhin e un monovolum compact, tot cu propulsie electrică. Şi spre deosebire de modelele mai compacte germane, Dolphin e construit pe o platformă electrică de la zero şi are până şi încălzire a habitaclului cu pompă de căldură.
Şi acum toate aceste 3 modele electrice, proiectate de la zero pentru propulsia electrică, au luat 5 stele cu ovaţii din partea Euro NCAP. Cei de acolo au menţionat că cele 3 maşini sunt impresionant de bine echipate în dotări de siguranţă, de la asistenţi de viteză la cei de menţinere a benzii. Mai mult ca atât, ambele modele BYD au până şi un sistem de detectare a copiilor mici, lăsaţi în maşină, o funcţie importantă în condiţii de călduri toride, spre exemplu. Astfel, modele chineze vor ajuta la evitarea „uitării” copiilor în maşină şi la salvarea vieţii acestora.
Foto: BYD Seal

Testele din acest an estimează şi ce se întâmplă cu o maşină dacă e inundată în vreo furtună, cât timp geamurile rămân operaţionale. Toate cele 3 maşini chinezeşti au luat puncte frumoase la acest capitol nou de teste.
EuroNCAP a mai menţionat că a testat acum doar sistemele de asistenţă şi la două modele germane, Mercedes E-Class şi EQE SUV, şi ambele au avut indicatori comparabili de buni. Această parte e cumva firească, însă, or, asta am aştepta cu toţii de la Mercedes. Ceea ce ar fi părut incredibil până de curând, însă, este că 100% din maşinile electrice chinezeşti testate la Euro NCAP într-o nouă serie să ia 5 stele!
Vezi în video-urile de mai jos şi performanţele de siguranţă ale celor 3 modele chienzeşti.
0
20,608
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!