BYD Song L, noul SUV electric chinezesc lansat să concureze cu Tesla Model Y, a înregistrat comenzi record în primele 3 zile de la lansare

21 Decembrie 2023, 20:39
Redacţia PiataAuto.md
Dacă ieri scriam despre un start cu eşec al lui VW ID.7 în China, care a reuşit să adune doar 300 de comenzi în primele 3 zile de la lansare, astăzi vorbim despre un exemplu la polul opus. Noul BYD Song L, SUV-ul electric chinezesc croit exact pentru a concura cu Tesla Model Y, are şi el 3 zile de când i-au fost lansate vânzările şi a adunat 8.000 de comenzi în 72 de ore doar în China.
BYD înregistrează vânzări frumoase în China, mai mari decât Tesla, iar evoluţia cifrelor de pe întreg mapamondul pare să ducă spre situaţia când BYD va depăşi Tesla şi la vânzările globale de maşini electrice. Cel mai vândut model Tesla în China e Model Y, iar BYD nu avea încă un concurent direct. Acum, odată cu această lansare, balanţa ar putea să încline şi mai mult spre BYD.
Cel mai interesant e noul BYD Song L are un preţ extrem de atractiv, pornind de la doar circa 26.700 dolari SUA, în timp ce Tesla Model Y porneşte de la circa 36.500 dolari. Deci, un avantaj de preţ enorm. Iar pe acest fundal, dacă ne amintim că VW ID.7 porneşte de la circa 32.700 dolari şi vine şi cu încălzire opţională la scaune, atunci înţelegem de ce chinezii nu s-au prea grăbit să cumpere modelul electric german.
Cea mai scumpă versiune a lui BYD Song L costă 35.100 dolari, deci tot mai ieftin decât Tesla Model Y, şi oferă peste 660 km autonomie.
BYD vinde în ultimele luni cam 100.000 maşini electrice pe lună în China, în timp ce Tesla vine circa 70-75 mii lunar în aceeaşi ţară. VW vinde circa 10-15 mii de maşini electrice lunar, cu toată gama ID contribuind la această cifră.
2
12,463
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!