Modelul chinezesc BYD Seal a fost lansat în America de Nord şi va concura intens cu Tesla Model 3

8 Decembrie 2023, 14:48
Redacţia PiataAuto.md
Modelul chinezesc BYD Seal deja face concurenţă acerbă cu Tesla Model 3 pe pieţele unde a fost lansat acum câteva luni, prinzând popularitate inclusiv în Europa. Acum chinezii au lansat sedanul lor şi în America de Nord, unde ţinteşte direct spre a concura cu Model 3, însă preţurile, cu tot cu taxe de import, sunt deja mai mari decât cele ale lui Tesla Model 3.
Lansarea a avut loc deocamdată în Mexic, însă deoarece Mexic, SUA şi Canada au un acord comun de aplicare a aceloraşi politici tarifare la unele produse, putem aştepta un preţ similar ş pentru SUA, exceptând subvenţiile.
Astfel, cea mai accesibilă versiune a lui BYD Seal, cu tracţiune spate şi 204 CP, cu o baterie LFP de 61,4 kWh, va porni de la 44.600 dolari în America de Nord. În SUA, Tesla Model 3 porneşte de la circa 40 mii, fără a lua în calcul deducţiile federale, deci dacă BYD s-ar vine şi în SUA cu preţul din Mexic, Tesla va fi în continuare în avantaj de preţ. Însă trebuie să menţionăm că în Mexic Tesla Model 3 e mai scumpă, pentru că nu se bucură de facilităţile federale din SUA, şi costă 50.500 dolari. Prin urmare, concurenţa din partea BYD se va face simţită.
Versiunea cu tracţiune integrală a lui BYD Seal, cu două motoare ce însumează 530 CP şi o baterie LFP de 82,5 kWh, va porni de la 51.000 dolari. Versiunea similară a lui Tesla Model 3 costă în Mexic puţin peste 66.000 dolari, deci şi aici Model 3 va avea concurenţă puternică.
BYD e într-o cursă intensă cu Tesla în acest moment pentru statutul de producătorul cu cele mai mari vânzări de maşini electrice, rezultatele pentru primele 3 trimestre fiind foarte apropiate la nivel global, dar Tesla având deocamdată întâietatea.
0
5,001
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!