Un camion electric Mercedes eActros 600 a parcurs 530 km cu un singur plin al bateriilor, trecând şi munţii Alpi

5 Octombrie 2023, 18:05
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes eActros 600 e camionul electric de distanţe lungi al producătorului german, care e la doar câteva zile distanţă de marea lansare pe piaţă. Iar înainte de această lansare, inginerii Mercedes au mai făcut un test de viaţă reală, menit să spulbere până şi cele mai pesimiste îndoieli, care păreau oarecum argumentate până acum. Un camion electric Mercedes eActros 600, a reuşit să parcurgă 530 km cu un singur plin al bateriilor sale, fără a le reîncărca, traversând totodată munţii Alpi, deci inclusiv în urcare prelungită, la o diferenţă notabilă de altitudine.
Marea întrebare este dacă a fost acest camion descărcat, cu remorca goală, sau a fost încărcat atunci când a parcurs această distanţă. Ei bine, de când noi i-am tot contactat în repetate rânduri pe cei de la Daimler, să-i întrebăm în permanenţă despre greutăţi şi stare a camionului lor electric în pregătire, inginerii au început a include aceste date în comunicatele lor, aşa că şi de această dată au menţionat din start, că acest camion, care a reuşit să parcurgă cei 530 km, a fost încărcat la o greutate totală de 40 tone!
Traseul parcurs de camionul electric a pornit din Stuttgart, a trecut prin regiunea munţilor Jura din Germania, apoi a trecut prin renumita trecere Brenner din Alpi, un pas montan în regim de autostradă, care ajunge la 1.370 metri altitudine şi care e una din cele mai aglomerate treceri dintre Austria şi Italia.
Foto: Brenner Pass

După circa 7 ore de condus, camionul electric Mercedes a ajuns în Bolzano, în Italia, parcurgând 530 km.
Acolo a făcut o încărcare completă a bateriilor la priză, după care a pornit imediat înapoi, pe aceeaşi rută, pentru a testa traseul şi în direcţie inversă. Şi de această dată a ajuns cu bine în Stuttgart, parcurgând încă 530 km fără a opri pentru vreo încărcare, reconfirmându-şi astfel performanţa.
Ceea ce a reuşit acum să atingă noul camion electric Mercedes eActros 600 confirmă autonomia declarată de 500 km în viaţa reală, pe care producătorul a promis-o pentru el. Şi, cel mai important, a confirmat-o fiind încărcat, trecând şi pe un traseu de munte cu urcări!
Iar cei care încă n-au văzut video-ul nostru dedicat acestui camion electric, Mercedes eActros, în care inginerii ne-au spus şi cât cântăresc bateriile, dar şi că acestea vor rezista 1,2 milioane km, pot vedea articolul nostru dedicat ingineriei lui, cu video.
0
2,936
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!