(VIDEO) Supercar-ul electric chinezesc YangWang U9, care poate merge pe 3 roţi, surprins cu frânele încinse, deşi acestea par a fi de carbon

13 Octombrie 2023, 12:34
Redacţia PiataAuto.md
La începutul acestui an, chinezii de la BYD au lansat unul din cele mai fabuloase supercar-uri electric din China, cu numele YangWang U9. Maşina are 4 electromotoare, ce însumează 1.100 CP, şi prinde prima sută în doar 2 secunde, aspirând să devină un soi de Rimac Nevera al Chinei. ŞI, deşi frânele supercar-ului păreau a fi de carbon şi ceramică din imaginile până acum, un fapt absolut necesar la o asemenea putere şi greutatea maşinii electrice, supercar-ul a fost surprins de curând în teste de circuit în China cu frâne încinse, un fenomen care n-ar trebui să apară la acest tip de frâne.
Frânele de carbon au fost vizibile mai ales când, în luna aprilie, chinezii au demonstrat cum noul lor supercar poate merge pe 3 roţi, făcând uz de o suspensie numită DiSus-X, cu două circuite, unul hidraulic şi altul pneumatic, care poate obţine un efect pentru care erau cândva renumite modelele clasice Citroen.
Însă ori grosimea acestora e insuficientă, ori diametrul, or maşina a fost chinuită ore în şir în frânări super intense, ceea ce e mai puţin probabil pentru o electrică, însă e cert că ea a fost filmată pe un circuit din China cu frânele încinse, atât faţă, cât şi spate. E drept că frânele din faţă erau mai fierbinţi, şi e la fel de drept că în condiţii de stradă e puţin probabil ca maşina să ajungă cu ele la fel de înfierbântate, dar, totuşi, cei care-şi cumpără un supercar de 1.100 CP ar putea să mai vrea să iasă cu el şi pe circuit.
Iar toate astea nu fac decât să ne amintească, că o maşină electrică performantă are nevoie ca ingineria tuturor ingredientelor să fie la fel de performantă, mai ales că acest model chinezesc cântăreşte circa 2 tone.
Partea bună e că acest fenomen e filmat pe un circuit închis, în teste de producător, înainte de livrarea către clienţi. Iar astfel, producătorul poate decide dacă modifică frânele, pentru a le fac mai puternice şi mai rezistente.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
31,402
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!