(VIDEO) Modelul chinezesc BYD Seal a reuşit să învingă la limită Tesla Model 3, într-o întrecere directă

22 Decembrie 2023, 15:52
Redacţia PiataAuto.md
Iată că am ajuns şi la acest moment când noul BYD Seal, concurentul lui Tesla Model 3, a ajuns în suficient de multe regiuni din Europa încât să apară acum şi în primele dueluri directe. Cei de la carwow l-au pus acum într-o întrecere cu Tesla Model 3, în versiunea sa actualizată şi chiar dacă lupta a fost una strânsă cu diferenţe de câţiva centimetri, modelul chinezesc e reuşit să-şi adjudece victoria, într-un moment mai mult decât simbolic pentru perioada în care trăim şi în care vorbim adeseori despre producători din China care se impun tot mai mult pe plan global.
Tesla Model 3 a venit aici în versiune Long Range cu 490 CP şi 490 Nm, cântărind relativ puţin pentru o maşină electrică, doar 1.840 kg, datorită bateriilor cu densitate energetică mare.
BYD Seal a venit într-o versiune mai multă putere — 530 CP şi tocmai 670 Nm cuplu, dar modelul chinezesc e mai greu, ajungând la 2.055 kg. Deci cumva plusul de greutate şi cel de putere echivalează şansele.
În regim eco, duelul a fost unul gentil şi lent şi Tesla a învins detaşat. Dar, totuşi, să concurezi în regim Eco nu e tocmai reprezentativ.
În regimul normal de condus, cu performanţa dezlănţuită, BYD a arăta un start mai bun de pe loc şi pleca de fiecare dată primul de pe loc, fiind ajuns de Tesla abia către sfârşit.
Însă distanţa de 402 metri, cât cuprinde întrecerea, nu era suficientă pentru ca Tesla să-şi ia revanşa, aşa că victoria i-a revenit modelului chinezesc după două încercări.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
8,149
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!